Alaturati-va echipei!
phone 0744.99.44.33

 

Andrei Goreci, elev la Liceul „Tudor Arghezi“ din Craiova, a fost omorât anul trecut cu două lovituri de cuţit, chiar lângă instituţia de învăţământ.

Criminalul, Rommel Voicu, l-a înjunghiat în inimă pe data de 7 octombrie 2010 pe Andrei, după care l-a abandonat într-o baltă de sânge şi a fugit. Agresorul a fost prins la scurt timp şi a făcut o declaraţie şocantă în faţa procurorilor: „Ei, asta este, l-am omorât. Iau zece ani pentru un prost“. Tânărul ucis s-a implicat în numeroase proiecte alături de voluntari şi a militat tot timpul împotriva violenţei. Andrei Goreci a murit încercând să aplaneze un conflict care izbucnise între Mugurel Manea, prietenul lui cel mai bun şi Rommel Voicu.

Proteste împotriva violenţei

Prietenii elevului ucis l-au întâmpinat pe criminalul lui Andrei Goreci cu mesaje pe care au scris mare:„Vrem o Craiovă sigură! Vrem să nu mai moară tineri“. Voluntarii mai multor organizaţii din Bănie au pus la cale mai multe proteste în Craiova, prin care le-au cerut elevilor să aplaneze orice conflict pe cale amiabilă „Noi am susţinut autorităţile în demersul lor de a ne asigura securitatea. Le-am cerut organelor să ia măsuri rapide şi eficiente de depistare şi stopare a violenţei“, a declarat Adina Enache, reprezentata Centrului Educaţional de Resurse şi Training.

Criminalul condamnat defintiv

Rommel Voicu a fost condamnat pe data de 14 aprilie, la 21 de ani de închisoare, de către Magistraţii Curţii de Apel din Craiova. Crimonalul a fost nemulţumit de pedeapsa primită şi a făcut recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, însă acţiunea a fost respinsă. Agreosorul este închis la Penitenciarul de Minori şi Tineri din Craiova, iar angajaţii de acolo spun că acesta s-a acomodat şi nu vorbeşte cu nimeni despre ce s-a întâmplat pe data de 7 octombrie 2010  „Nicio pedepasă nu îmi va aduce fiul înapoi. Comparând cu cazul handbalistului Marian Cosma, care a fost ucis în Ungaria, acolo criminalii au fost condamnaţi pe viaţă. Astea sunt legile noastre, nu am ce să fac!“,a  spus Gheorghe Goreci, tatăl lui Andrei. De când a avut loc tragicul eveniment în Craiova,poliţiştii patrulează mai des rpin faţa instituţilor de învăţământ.Ucigaşul o bombă cu ceas

„Romel Voicu a fost elevul nostru, însă în urmă cu doi ani a cerut să fie transferat la Liceul Auto din Craiova. Avea probleme psihice. În urmă cu câteva luni a încercat să se sinucidă” a spus Lucian Săndoi, directorul Liceului Tudor Arghezi din Craiova. Agresorul le-a mai spus procurorilor că obişnuia să poarte cuţit la el de fiecare dată când pleca de acasă.

Sursa: Adevarul

Comments

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Violenta ucide ingeri 2012